2020

2020

4 APRIL, 2020

POOLOMRÅDE

Efter en ganska mild vinter med väldigt lite snö vad det äntligen vår. I och med våren var det dags att åter bygga på poolområdet och vårt första projekt var att skapa en inramning till klinker-stenen. 

På ena långsidan tänkte vi skapa en kombinerad bänk- och blombyggnation. För att kunna lägga klinker-stenen var vi tvungna att skapa grunden till byggnationen.

Runt hela poolområdet grävde vi ner 36 plintar och ca. 100 meter bärlina. 

Vår plan var att vi skulle skapa olika områden i poolområdet.


# Ett område där vi kan ligga och sola.

# Ett område där vi kan sitta i skuggan när solen är för stark.

# Ett område där vi kan sitta och njuta av kvällssolen.

29 APRIL, 2020

MATERIAL

Eftersom vi hade en färdig trädgård när vi startade vårt poolområdes projekt funderade vi på hur vi kunde matcha det gamla med det nya. En sak vi var säkra på var att vi inte ville ha en massa extra underhålls arbete när vi byggde ut, det skulle vara smidigt att göra rent och inte kräva speciellt mycket underhåll.


Med det i bakhuvudet bestämde vi oss för att ha klinker istället för trall. Valet av klinker blev Ecostone Outdoor Quartz Dark Grey

Som poolsarg valde vi en komposittrall som heter GOP Woodlon Elegance.

Vi fick tag på en kantboard med en rundad sida som vi kan ha mot poolen.

2 MAJ, 2020

GRÄSMATTAN

Då vi grävde ut ca. 80 m3 jordmassor kunde vi höja hela gräsmattan ca. 15 cm. Vi planerade ut massorna på hela tomten och la sedan på ett tunt lager (ca. 5 cm) matjord innan vi sådde med nytt gräs.

För att få gräsmattan så jämn och fin som möjligt uppfann vi ett gammalt bondeverktyg bestående av armeringsnät och en förbrukad pall. Det var ett hårt jobb att jämna ut hela gräsmattan men det blev väldigt bra.

3 MAJ, 2020

DETALJARBETE

Nu har vi kommit en bit på vägen och det "tråkiga" grundarbetet är nästan klart och vi kan börja fokusera på arbete som kommer synas i slutändan.


Runt lounge-delen är tanken att vi ska ha en låg träspalje som är ca. 90 cm hög. För att stolparna ska bli så stabila som möjligt har vi fäst dem i bärlinan. Utanför stolparna fäster vi sedan en rabattkant som kommer bli yttersidan för klinkern. På utsidan av rabattkanten kommer vi lägga mursten som motvikt.

SOLDÄCK


Varje arbetsmoment vi gör skapar en tydligare bild över hur slutprodukten kommer bli.

Trots att man är sugen på att skynda på med detaljarbetet är det viktigt att man är noggrann och inte fuskar med arbetet.

PADDA


Det krävs många svängar med paddan för att få så stabilt underlag som möjligt. När man lägger klinker utomhus är det otroligt viktigt att man inte fuskar med underarbetet.

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

SiteLock